top of page
Etsi
  • Writer's pictureKortteeri

Tapahtumat osana viestintää

Erilaiset tapahtumat ovat yhä suuremmassa roolissa kuntien ja yhteisöjen markkinointia. Tapahtumissa voidaan tuoda konkreettisesti esiin alueiden vahvuuksia ja erityispiirteitä. Sosiaalisen median avulla tapahtumat myös tavoittavat kattavasti oman kohderyhmänsä.

Kankaanpäässä ja Pomarkussa järjestettiin heinä-elokuun vaihteessa pesäpallon valtakunnallinen Naperoleiri, joka kokosi noin 3000 osallistujaa Pohjois-Satakuntaan ympäri Suomea.


Alueiden vahvuuksista tunnistettiin jo valmisteluvaiheessa merkittävät panostukset lasten liikunnan edistämiseen ja tapahtumapaikkojen lyhyet välimatkat. Vieraiden majoitus ja pelikentät ovat osallistujille kävelymatkan päässä ja turhaa autoilua voidaan välttää tapahtuman aikana.


Tapahtumapaikkojen läheisyys ei ole sattumaa vaan taustalla on onnistunut aluesuunnittelu, missä liikuntapaikat ja koulut sijaitsevat lähellä toisiaan.


Kaupungit ja kunnat luovat infrastruktuurin, mutta alueen ihmiset ja tapahtuman osallistujat luovat sen tunnelman. Onnistuakseen tapahtumat vaativat myös talkootyötä, sillä ison tapahtuman toteuttaminen ilman vapaaehtoistyötä ei olisi taloudellisesti kannattavaa. Naperoleirin toteuttaminen mahdollistui noin 300 talkoolaisen työpanoksella.


Tapahtuman onnistumisen kannalta on tärkeässä osassa myös, miten muut kuin tapahtuman varsinaiset kohderyhmät kokevat tapahtuman. Kankaanpäässä ja Pomarkussa alueen asukkaat ja kivijalkayritykset ottivat tapahtuman omakseen ja kokivat sen tärkeänä. Yritykset esimerkiksi kehittivät tapahtumaan teemaan soveltuvia tuotteita ja palveluita, jotka omalta osaltaan loivat tapahtuman tunnelmaa vierailijoille ja koko alueelle. Tapahtumapaikkojen läheisyydessä asuvat ihmiset eivät myöskään kokeneet haitallisena ylimääräistä liikennettä ja ääntä, mitä iso tapahtuma väistämättä aiheuttaa.


Sosiaalisen median merkitystä tapahtumien viestinnässä ei voi liikaa korostaa. Mahdolliset puutteet ja virheet tapahtumassa leviävät nopeasti sosiaalisessa mediassa. Naperoleirin yhtenä näkökulmista oli tuoda esiin taiteen ja liikunnan yhteistyötä ja rohkaista vieraita kävelyyn tapahtumapaikkojen välillä autoilun sijaan.


Taidekehän pysyvien teosten ja väliaikaisen taiteen avulla hahmotettiin tapahtumavieraille keskustaa halkovaa kävelyreitistöä ja luovan alan osaamisella kehitettiin tapahtuma-alueiden visuaalisuutta.


Pohjois-Satakunnan kunnat ja 3.sektori ovat aktiivisia tapahtumien järjestämisessä, sillä alueella on valtakunnallisia tapahtumia muun muassa yleisurheilun nuorten SM-kisojen kuin suunnistuksen osalta. Tapahtumat luovat omalta osaltaan aktiivista kuvaa vireästä tapahtumien maakunnasta.



- Tomi Kuusimäki

12 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page